Využite pružné IT prostredie: Virtuálne datacentrum

Namiesto vlastného virtuálne. Datacentrum od SWANu presne na mieru vám šetrí čas aj náklady.

16.08.2024

IT infraštruktúru dnes potrebuje každá firma. Jeho veľkosť záleží len od toho, či sa uspokojíte s jednoduchou webovou stránkou, či prevádzkujete plnohodnotný e-shop alebo zložité aplikácie pre svojich klientov, ktoré musia byť dostupné 24/7.

Od veľkosti vašej firmy a objemu dát záleží aj to, aké veľké serverové úložiská potrebujete. 

Požiadavky sa navyše môžu časom dramaticky meniť a investícia do serverov prináša aj ďalšie položky – technikov na ich správu a údržbu, náklady na aktualizácie a výmenu zastaraných komponentov či nutnosť prenájmu vhodnej serverovej miestnosti aj s príslušným zabezpečením alebo chladením.
 

Riešením je virtuálne datacentrum

Dnes je však všetky požiadavky možné riešiť aj inak. Virtuálne datacentrum od SWANu vám umožní vaše požiadavky pohodlne škálovať a prisposobiť vašim potrebám. S novými požiadavkami porastie aj vaša alokovaná časť na serveroch SWANu, prípadne naopak, čo vám umožní šetriť náklady.

Outsourcovaním IT datacentra navyše umožníte vašim IT tímom sústrediť sa na zásadnejšie úlohy vo firme, správu a údržbu serverov totiž obstaráme za vás. Virtuálne datacentrum taktiež beží bez toho, aby ste sa starali o náklady na energie či chladenie. Garantujeme tiež minimalizáciu počtu výpadkov a ich okamžité riešenie. 

S virtuálnym datacentrom získate pripravené virtuálne servery s predinštalovanými operačnými systémami na okamžité použitie, ktoré môžete ovládať cez VMware, Cisco alebo NetApp. Celé prostredie je navyše škálovateľné, s prispôsobiteľnosťou vCPU, RAM aj diskových polí.

Využite naše servery na čokoľvek potrebujete

Virtuálne datacentrum môžete použiť na hosťovanie vašich aplikácií, CRP či ERP softvérov alebo kompletnú zálohu počítačových systémov vo vašej firme, aby ich bolo možné obnoviť na jedno kliknutie. Privátne cloudové systémy sú bezpečnejšie a často lacnejšie ako bežné komerčné riešenia.

Prostredie je tiež vhodné na testovanie a vývoj aplikácií, simulačné modely, záťažové testy alebo data mining.

Cena za virtuálne datacentrum záleží na preddefinovanom výkone. Ak však virtuálny stroj práve nepotrebujete, stačí ho jednoducho vypnúť a nebudú vám účtované žiadne poplatky za vCPU alebo pamäť. V prípade o službu virtuálneho datacentra nás kontaktujte na helpdesk@swan.sk.

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.