Novinky priamo do ucha? Týchto 8 podcastov pomôže vášmu businessu

Kontinuálne vzdelávanie je nevyhnutné pre držanie kroku s aktuálnymi trendmi. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na podcasty, ktoré sú ideálne pre ľudí v businesse.

20.09.2024

Podnikatelia, freelanceri ale aj bežní zamestnanci by sa mali neustále vzdelávať. Len tak môžete držať krok s aktuálnymi trendmi a zvyšovať svoju produktivitu či cenu. 

Zároveň však chápeme, že času niekedy nie je nazvyš a radšej ho strávite s rodinou alebo relaxom, než ponorení v knihách a článkoch. Dobrou voľbou na rozširovanie vedomostí a rozhľadu preto môžu byť čoraz populárnejšie podcasty. 

Vybrali sme niekoľko tipov na tie, ktoré sú ideálne práve pre ľudí v biznise. 

Pretlak práce

Ak patríte medzi freelancerov ponúkajúcich vlastné služby, pravdepodobne poznáte “svoju” Profesiu.sk. Hovoríme o portáli Pretlak.sk, kde nájdete ponuky pre kontraktorov aj krátkodobé či jednorazové zákazky od rôznych digitálnych a kreatívnych agentúr. 

Pretlak vá však aj vlastný podcast, ktorý je, ako inak, ušitý práve pre freelancerov. Hosťami sú tak grafici, fotografi či marketéri, ktorí vám pravidelne poradia niečo zo svojho know-how. 

Pricemania Academy

Podnikanie však nemusí znamenať len veľký biznis alebo freelancing pre množstvo iných zákazníkov. Podnikateľmi sú aj mnohí majitelia drobných e-shopov, ktorí predávajú svoje ručne vyrobené produkty alebo len identifikovali dieru na trhu a našli niečo, čo druhí potrebujú a radi nakúpia online. 

Pricemania Academy každý týždeň radí práve e-shopistom: to, ako si nastaviť sklad a spoluprácu s doručovacími službami, aké platobné možnosti by ste mali mať v košíku a ako zvýšiť konverzie. 

Eshopový kráľ

Majiteľom, prevádzkovateľom či správcom e-shopov radí aj Michal Král. V rozhovoroch s jeho hosťami budete počuť majiteľov úspešných e-shopov ale aj aj správcov webhostingov a dopravcov, teda špecialistov na e-commerce.

Dozviete sa tak, ako zvýšiť ziskovosť vášho online obchodu alebo ako expandovať do zahraničia. 

Slovenky investujú

Nenechajte sa odradiť názvom, tento podcast môžu pokojne počúvať aj muži, hoci autori priznávajú, že ženy môžu riešiť aj trochu iné temy ako je materská dovolenka alebo férové mzdy na rovnakých pozíciách. 

Ide skôr o úplné základy v osobných financiách a investovaní, takže podcast je vhodný aj pre nepodnikateľov.

Ve vate

Čo robiť s peniazmi, ktoré ušetríte z každej výplaty? Ale aj to, ako odísť na dôchodok o niečo skôr, dokázať prežiť aj z vlastných zdrojov a nespoliehať sa na dôchodok od štátu? 

To vám poradí český ekonomický podcast Ve Vate, ktorý je doslova základnou učebnicou aj pre tých, ktorí ešte na podnikanie len pomýšľajú, alebo vedia, že sa nechcú spoliehať iba na život od výplaty k výplate. 

Na volné noze

Český podcast Roberta Vlacha s freelancermi, ktorý sa rozhodli pracovať na seba a nechodiť tak do práce od 9 do 17-tej. Hostia často začínali jednoduchými videami na sociálnych sieťach, ako napríklad zrejme najznámejší online “angličtinár” Broňa Sobotka. 

Hosťami však bol aj expert na vinohradníctvo a výrobu vína či hudobník, ktorí si založil vlastnú produkčnú spoločnosť.

Pripravte sa však na to, že tieto rozhovory nie sú žiadnymi desaťminútovkami, ale majú aj štyri až päť hodín. 

The GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuka by ste mali poznať. Založil viacero úspešných startupov a je považovaný aj za marketingového a reklamného mága, ktorý využíva najmä možnosti a čaro internetu.

V tomto podcaste nájdete jeho rozhovory, ale aj záznamy z rôznych verejných prednášok a diskusií. Určite tu teda nájdete niekoľko praktických rád, ale najmä inšpiráciu. 

The Tim Ferris Show

Tim Ferris je u ľudí, ktorí nevyhnutne nemusia chodiť na 8 hodín do kancelárie (alebo musia, no chcú to zmeniť), známy najmä vďaka bestselleru Štvorhodinový pracovný týždeň. 

Vo svojom podcaste však hostí najmä úspešných ľudí a skúma ich návyky, rutiny a stratégie, vďaka ktorým sa dostali na vrchol. Bohužiaľ, v začiatočnej fáze väčšinou vždy išlo o poriadne tvrdú prácu. 

© 2024 SWAN, a.s. Všetky práva sú vyhradené.